English informations
 
Természettudomány
Konyhai kémia
Konyhai kémia
Konyhai kémia
Megjelenés: egyszeri (könyv)
Ismertető:
Barotányi Zoltán: Konyhai kémia - Hogyan működik főzés közben a tudomány? (2024)
ISBN: 9786158233781
Kerti sütögetéskor miért csökkenti a zöldfűszeres pác a rákkeltő anyagok keletkezését? Miért finom a hőbomlás egyes fázisaiban az étel, és miért ehetetlen a másikban? Vajon mitől rettegnek a kemofóbok, ha édesítőszert tartalmaz egy étel? Miért változik meg a vizeletünk szaga, ha spárgát ettünk, és miért csak az emberek negyede érzékeli? Barotányi Zoltán kedélyes és lezser hangvételű ismeretterjesztő írásaiban összeforr a gasztronómia és a szigorú tudomány, mely rég volt olyan szórakoztató és lélegzetelállítóan összetett, mint háztartásunk fortyogó laboratóriumában: a konyhában.
Pénznem:
HUF
Ár:
3 002 HUF
kosárba...
Elérhetőségek
Jogi információk