English informations
 
Életmód, Egészség
Kakastaréj
Kakastaréj
Kakastaréj
Megjelenés: egyszeri (könyv)
Ismertető:
Gálffy Zsuzsanna, Fehér Béla: Kakastaréj - Írások a magyar konyháról (2023)
ISBN: 9789634351290
(Második javított és bővített kiadás) Az író és a történész-levéltáros közös könyve alapmű. Sok legenda született már a magyar gasztronómiatörténetet zivataros évszázadaiból - félreértelmezésekkel, olykor fércművekkel és kalózkiadványokkal. "Bosszantó a magyar gasztrótörténetet fojtogató sok-sok legenda és dajkamese, miközben konyhánk valós története fehér foltok sorozata. Még a hungarikumokat is rosszul ismerjük" - summázza a helyzetet Fehér Béla. - A Kakastaréjban úttörő munkák olvashatók: a kulináris mesterművek mellett a szakácskönyvkiadás kezdeteiről, az idegen nyelvű étlapokról, méltatlanul elfeledett szerzőkről és konyhaművészekről. A vendéglátás hullámzó színvonaláról: csúcsokról és mélypontokról. Milyen a valódi Jókaibableves? Hogyan született a "székelygulyás"? Mi a különbség a flekken és a lacipecsenye közt? Vetrece, bosporus, Kossuth-kifli? - és Gundel, Görög Rezső, Bálóné és Onozóné. Dobos C. Józseffel, a dobostorta atyjával több forrásértékű írás foglalkozik. - A Kakastaréj tévedéseket korrigál, homályos pontokat derít fel, és rávilágít a rejtett(ebb) összefüggésekre - ismeretlen receptekkel és nehezen hozzáférhető gyűjtemények képanyagával kiegészítve. (Ambrus Lajos)
Pénznem:
HUF
Ár:
7 040 HUF
kosárba...
Elérhetőségek
Jogi információk