Őszy-Tóth Gábriel: How to Cook in Hungary - Food & wine (2016)
ISBN: 9786158057202
Borászok, hírességek, sportolók, művészek és séfek szerepelnek az „Így főznek…” sorozat legújabb kötetében, amely ez év novemberében jelenik meg „How to Cook in Hungary – Food & Wine” címmel angolul, ez az „Így főz Magyarország” kötet angol nyelvű változata. A szerző és egyben kiadó, Őszy-Tóth Gábriel az elmúlt 15 évben mintegy 500 gasztronómiai interjút készített és ugyanennyi receptet gyűjtött össze: többek között összegyűjtötte a parlamenti képviselők, a polgármesterek, a borászok, a hírességek, a kézilabdázók és az olimpikonok kedvelt receptjeit, s az idén ez lesz a sorozat 10. kötete. A kötet tulajdonképpen 3 könyv egyben: sztorik a benne szereplőktől, receptek és hozzá borajánlások is egyben. A kötetből megtudhatjuk, hogyan főz Andy Vajna hollywood-i filmproducer, miért kedveli a szószos húsokat Habsburg György főherceg és nagykövet. Arról is olvashatunk, hogyan szereti a pacalpörköltet Rost Andrea és Miklósa Erika világhírű operaénekesek, s hogy ízlett-e Erdei Zsolt bokszvilágbajnokunknak a Las Vegas-i sushi. Cseh László úszófenomén és steak-imádó arról mesél, hogy miért nem sózta meg a tojásrántottát, Varga Károly többszörös olimpiai és világbajnok séftől pedig megtudhatjuk, mikor sütötte meg élete első malacát. Bock József neves borászunk elárulja, hogy Chicagóban nem tudott megbirkózni egy óriási adag dózersteak-kel. A kötetben 30 neves borász és 30 híresség – köztük 13 olimpiai bajnok és olimpikon– mesél gasztronómiai élményeiről, s ajánlja kedvenc ételét. Szórakoztató, olvasmányos kötet angolul, 184 oldalon, 60 interjúval, 83 recepttel, és persze a hozzá illó szép magyar borok ajánlójával.