English informations
 
Életmód, Egészség
Quintessence - 2019 - A pálinka világa
Quintessence - 2019 - A pálinka világa
Quintessence - 2019 - A pálinka világa
Megjelenés: egyszeri (könyv)
Ismertető:
Quintessence - 2019 - A pálinka világa (2019)
ISBN: 9772498862644
A Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetének Gyökerek - múlt fejezetében a közelmúlt adatait vizsgálva feszegetjük a minőségi pálinka jelenét és jövőjét. A pálinkatörvény megalkotása által elindított pozitiv változások, az állam által nemzeti értékként kezelt pálinka minőségi fejlődését a magán főzés engedelyezése és a bérfőzési szeszadó ismételt bevezetése megakasztotta. Erre enged következtetni Czigeledi Zsolt tanulmánya, aki a témát leginkább Baranya megyében vizsgálta, de bizonyos adatai, következtetései országos viszonylatban is elgondolkoztatóak, és helytállónak tűnnek. Az Értékek - jelen fejezetben a 2019. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be - magyar és angol nyelven -, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. A Lehetőségek - jövő fejezetben a 2016-os és 2018-as kötetünkben megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány - Csendes Zsolt és Dul Udo tollából - harmadik, egyben befejező részeként a modern érlelés konkrét, új kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a bogyós, az erdei, a vadontermő és a különleges gyümölcsökből készített pálinkák fajtasajátosságait veszi számba Takács László jóvoltából. A fejezet harmadik tanulmányában Dömötör Zsolt a gyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálatát ejtette meg az aromakomponensek analízisén keresztül. Takács László szerkesztő, a Quintessence Palinka- es Párlatverseny versenyigazgatója
Pénznem:
HUF
Ár:
3 200 HUF
kosárba...
Elérhetőségek
Jogi információk