Bellersenquirini, Cosima: Otthoni tartósítás erjesztéssel - természetesen! (2017)
ISBN: 9786155178986
A fermentáció napjaink egyik újrafelfedezése, amelynek segítségével a savanyú káposzta, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, és házilag megoldható a sörfőzés és a kenyérsütés is.
Az élelmiszerek fermentálása (azaz erjesztése) ősrégi módszer, és ezáltal sokféle étel előállítása és tartósítása lehetővé vált. A fermentált ételek egészségesek, könnyen emészthetők, de elsősorban páratlanul finomak!
A könyv több mint 250 receptet tartalmaz az alábbi témákban:
           - tartósítás sóban és tejsavas erjesztés
	   - tejtermékek, sajtok, szalámik és szójaételek készítése
	   - különleges kenyerek, péksütemények
	   - ecet és bor készítése házilag