Barrera y Vidal; Schoonheere; Kerndter -Dorogman: Gasztronómiai szótár - Spanyol-magyar, Magyar-spanyol - Spanyol-magyar - Magyar-spanyol (2009)
ISBN: 9789637460678
- Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés nyelvenként, kb. 3000 fordítással irányonként
- A szakszótár különösen ajánlott vendéglátóiparban dolgozók, vendéglátóipari képzésben részt vevő diákok és oktatók, munkavállalók, fordítók, újságírók és turisták részére, illetve mindenkinek, aki munkája során szembesül a gasztronómiai szaknyelv okozta problémákkal.
- Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok és főzési fortélyok, hozzávalók, fűszerek, gyümölcs- és zöldségfajták, ételek és italok stb.
- Függelék: spanyol és magyar étlapok és receptek fordítással, országismereti információk, hasznos címek a vendéglátóipar és gasztronómia területéről