English informations
 
Életmód, Egészség
Bakonybélszín
Bakonybélszín
Bakonybélszín
Megjelenés: egyszeri (könyv)
Ismertető:
Nagy Ferenc Károlyné, Toókos János: Bakonybélszín - Ünnepi receptek a monostori konyháról - Monostorkosságok 1. (2022)
ISBN: 9786155640605
A Bakonybélszín című könyv a Szent Mauríciusz Monostor és az Ab Ovo Kiadó közös kiadásában jelent meg. Miközben Európában a közelmúltban is sorra jelentek meg olyan szakácskönyvek, amelyek egy vagy több francia, olasz, német szerzetesrend receptjeivel, étkezési szokásaival ismertetik meg az olvasót, magyarul ilyen még nemigen született. Illetve egy mégis: az 1680-1690-es évek fordulóján a csíksomlyói ferenceseké, de azt Misztótfalusi Kis Miklós a nyomtatott kiadásban már nem a "becsülletes egyházi rendek", hanem a "becsülletes közrendek" figyelmébe ajánlotta, így ért meg a 19. század elejéig tizennyolc kiadást - verhetetlenül népszerűnek bizonyult. Reméljük, ez a kis könyv és készülő folytatása is az lesz. Hiszen a nyugati kereszténység legrégebbi szerzetesrendje, a bencések kis híján 1500 éves hagyományokra támaszkodva élik az életüket, imádkoznak, dolgoznak - és főznek. Volt idő kitalálni, hogyan kell. De nem, kedves olvasó, ne keress itt középkori ínyencségeket. Azoknak az ételeknek a receptjeit kapod kézbe, amelyeket a monostorban ma főz Borika és János testvér. Ha jeles alkalmakon tálalják is őket, olyan egyszerűek, hogy bárki nyugodtan próbálkozhat az elkészítésükkel. Az ünnepek fényét itt nem a drága hozzávalók, hanem az ételre adott áldás, Isten adományainak hálás megbecsülése és a belőlük közösségben részesülők egymás iránti szeretete adja. Legyen része ebből mindenkinek. Saly Noémi A könyv megjelenését az NKA támogatta.
Pénznem:
HUF
Ár:
2 880 HUF
kosárba...
Elérhetőségek
Jogi információk