Fornády Elemér: A borkezelés mestersége (2024)
ISBN: 9786156603869
A MAGYAR BORÁSZAT szakirodalma az 1920-30-as években igen örvendetes fellendülést mutatott. A legutóbbi időkben azonban nem rendelkezett olyan szakkönyvvel, amely a borral bármilyen vonatkozásban foglalkozóknak igényeit ki tudná elégíteni. Pettenkoffer Sándor tanítómesterünk korszakalkotó borászati munkái mind elfogytak. A könyv kiadásával nemcsak az volt a cél, hogy mindazok, akik a borral bármilyen vonatkozásban vannak és a borászati ismeretekben tájékozódni óhajtanak: a szőlősgazdák, vincellérek, vendéglősök, italmérők, kocsmárosok, vendéglátóipari alkalmazottak, pincemesterek, borkereskedők, borbizományosok, kádárok, stb., a borok kezeléséről, gondozásáról, eltartásáról, a borbetegségekről és hibákról, valamint azok javítási módjairól ebben a szakmunkában a legszükségesebb útbaigazításokat megtalálják.